Trebuie  sa-i tai unghiile câinelui?

1

In afara de cazurile în care unghiile se rup sau cresc in poziții anormale, nu se  taie unghiile la câine.Ele  se tocesc în mod natural în timpul mersului.Lungimea corespunzătoare a unghiilor se poate  măsura ușor: unghiile trebuie sa atingă solul când animalul sta in picioare, în poziție normala. La câinii bătrâni, care nu merg mult, se poate întâmpla ca unghiile sa atingă  cu putere solul. Unghia pleacă  de la nivelul degetului, se îndreaptă mai intai în sus și apoi coboară. De aceea trebuie sa fie destul de lunga pentru a putea avea contact cu solul. La animalele tinere unghiile sunt mai fine.

Anumite unghii trebuie  verificate, cea situata la interiorul  labei piciorului ( pinten ), numita unghia degetului mic. Nu se afla în contact cu solul si creste foarte mult, dacă nu o tăiem risca sa ajungă în cuzinetul plantar. Aceasta gheara este străbătuta de vase sangvine, riscam ca prin strivire sau  rupere sa provocam o sângerare a labei piciorului, sau mai rau, sa generam o infecție. Trebuie deci sa o taiem cu atenție, cu un clește special, care are lamele  recurbate.

Nu ai găsit ce te intereseaza? Intra pe forum, pune o întrebare și Medicul nostru online sau alte persoane cu aceleasi probleme te vor ajuta cu un răspuns!

Întrebări Medicale

DISTRIBUIȚI