Ulei de Migdale

Ulei de MigdaleUlei de Migdale

Uleiul de migdale, conform experienței populare, are asupra organismului efecte sedative, analgezice, antiinflamatoare și expectorante, reglând de asemenea, activitatea funcționala a tractului gastrointestinal. Mai acționează ca remediu antiseptic. Se folosește și oral, în cazuri de palpitații, câte 6-7 picături, de 3 ori pe zi (uneori și câte 1 lingurița). uleiul de migdale se picura în ureche, ca analgezic, suferinzilor de cefalee și de afecțiuni ale urechi. In calitate de remediu antiinflamator și expectorant, uleiul de migdale se folosește în inflamare a plămânilor, tumori benigne și maligne ale glandelor mamare.

Uleiul de migdale se folosește pentru stimularea creșterii genelor și a sprâncenelor: pe sprâncene și gene se aplica un șnur răsucit de vata, îmbibat cu ulei încălzit, se acoperă cu hârtie pergament și se fixează cu tifon pentru 10-15 minute.

Uleiul de migdale se recomanda în cazurile de acnee punctiforma, pe pielea uscata, înăsprita, care se descumeaza: pe fata se aplica un strat subțire de vata, îmbibat cu ulei cald (37 grade C) (lăsând neacoperite gura, nasul și ochii), iar peste vata se pune o pelicula subțire. Pentru menținerea căldurii, fata trebuie acoperita cu un prosop împăturit de câteva ori. Peste 20 de minute masca se înlătura, iar fata se clătește cu apa fierbinte.

Pielea înăsprita, ofilita, uscata și care se descuameaza, se tratează cu o masca cosmetica: se amesteca și se zbate intens 1 gălbenuș de ou cu 1 lingura de ulei de migdale și 1 lingurița de miere de albine lichida. Cu o pensula moale sau cu un tampon de vata se aplica pe fata și pe gat masca în straturi : după uscarea primului strat, se aplica cel de al doilea, iar apoi și al treilea. Peste 20-25 de minute, cu un tampon muiat în apa calda, masca se înlătura. Procedura se face 1-2 ori pe săptămâna, timp de 4-6 săptămâni. Peste 2-3 luni cura se poate repeta.

Pentru înlăturarea ridurilor de lângă ochi, acestea se masează în fiecare seara cu degetele înmuiate în ulei de migdale, lăsându-se uleiul pe ele 30 de minute.


Tags:

tratament pentru sprancene rare ,ulei de migdale pentru fata ,ANTIINFLAMATOR PENTRU URECHE ,antiinflamatoare pentru ureche ,tratament sprancene rare ,ulei migdale pt nas ,picaturi speciale pentru nas beleus ,ulei cald de masline pt sprancene ,ulei de migdale dulci pentru sprancene

Articole pe Aceeasi Tema:

  • Ulei de Usturoi Uleiul de usturoi este recomandat în cazurile de ateroscleroza, pentru ca înlătura spasmul vaselor cerebrale, spasmul cardiac și dispneea, Este un bun remediu ...

  • Ulei de Măsline Uleiul de măsline se folosește pentru uz intern contra constipațiilor, durerilor abdominale, intoxicațiilor. Se bea succesiv cu apa calda sau cu lapte cale, c ...