Pistrui

PistruiPistrui

Pistruii prezinta acumulări de pigmanti în timpul anotimpului cald. Ei se localizează pe fata, piept, mâini, spate. De obicei apar la vârsta de 5-6 ani, iar după 30 de ani numărul lor se reduce. Pistruii devin mai pronunțați primăvara, sub acțiunea razelor solare, și se mențin vara și toamna devreme, iarna  devin mai palizi. La tratarea pistruilor se recomanda  următoarele plante:

Rețeta 1. 1 lingura de suc de ceapa si de castraveti se amesteca cu un pahar de apa rece si se unge pielea fetei.

Rețeta 2 . Se iau parti egale  de suc de lămâie, de coacăz, de frunze de galbenele, ulei de migdale. Se unge  pielea dimineață și seara.

Rețeta 3 . Sucul  de ceapa se dizolva în apa în proporție de 1:1 și se aplica pe fata, se lasă sa se usuce, după care se unge cu smântâna și se lasă 10 minute, fata se clătește cu apa calda.

Rețeta 4 . La 1 lingura suc de morcov se adaugă 3-4 linguri de suc de lămâie și se unge fata.

Rețeta 5 . Sucul de ceapa se amesteca cu miere în  proporții egale, amestecul cu miere se recomanda numai pentru tenul uscat, pentru cel gras mierea se înlocuiește cu oțet de 6%. Conținutul se folosește pentru comprese aplicata pe fata pentru 15-20 de minute.

Rețeta 6. In pielea uscata pistruii se ung cu un amestec din 2 linguri de suc de cartofi și o lingura de lapte.

Rețeta 7 . Daca pielea este grasa, pistruii se ung cu un amestec  din 1 lingura de suc proaspăt de cartofi și 5 linguri de suc de lămâie.

Rețeta 8 . Sucul din frunze de pătrunjel se amesteca în parți egale cu  lapte crud, cu amestecul obținut se unge tenul, se lasă 15 minute  apoi se spală cu apa la temperatura camerei.

Rețeta 9. Fructele de frag fărâmițate se aplica pe fata ca masca, iar după 20 de minute tenul  se spală cu apa calda.

Rețeta 10 . Pe fata se aplica ardei  dulce tocat, care se tine 30 de minute, se spală cu apa rece, apoi pielea  se unge cu crema


Tags:

cum setrateaza pistrui ,pistrui pe maini

Articole pe Aceeasi Tema:

  • Toxicoza GravidelorLa tratarea toxicozei gravidelor se recomanda plante cu toxicitate joasa si sub controlul medicului. Se folosesc plante cu acțiune sedativa:Rețeta 1. ...

  • Alifie de Lămâie Pentru o piele foarte uscata, cu riduri, care îmbătrânește, este folositoare următoarea masca: 1 lingura de miere amestecata cu gălbenuș, de ou și o lingura d ...