Inflamarea Organelor Genitale

Inflamarea Organelor GenitaleInflamarea Organelor Genitale

Bolile  inflamatoare se intalnesc mai  frecvent la persoanele tinere,fiind provocate de bacteria, virusuri,protozoare. La  inflamarea  organelor genital externe, a vaginului, fitoterapia se aplica in forma de baita, spalaturi interne, tampoane, ca  metode  suplimentare de tratament. In lipsa unui process specific, remediile de plante pot fi administrate de sine statator si deseori dau rezultate bune.

Pentru  tratarea procesului inflamator al organelor genital se recomanda plantele: anason, obligena, salcam, mesteacan, albastrita, porumb, stejar, sovarf, mur, sunatoare , calin, trifoi, urzica, tei, leustean, zmeura, ienupar, nuc,  traista-ciobanului, calapar, pelin, coada-calului, musetel, liliac, coada-soricelului.

Pentru tratarea uterului, trompelor uterine, ovarelor, cavitatii bazinului mic se fac microclisme cu infuzii si decocturi de plante medicinal care se  aplica indeosebi in forma cronica a bolii sau in perioada de remisie, dupa suportarea procesului  inflamator acut. Se recomanda  microclisme din  urmatoarele plante:

Reteta 1 . Soc ( flori ) : 5 linguri de planta uscata la ½ l de apa clocotita, se incalzeste 15 minute in baia de apa, se lasa 30 de minute, se foloseste pentru baite, microclisme, spalaturi interne.

Reteta 2 . Stejar ( scoarta ): 2 linguri la 1 l de apa clocotita, se fierbe in vas acoperit 30 de minute, se raceste, se strecoara, decoctul se foloseste cald, pentru spalaturi interne.

Reteta 3 . Ienupar ( Frunze ): 4 linguri la 1 l de apa  clocotita, se fierbe in vas acoperit 5 minute, se filtreaza, se foloseste pentru spalaturi interne.

Reteta 4 . Musetel ( flori ): 1,5 linguri la 1 pahar de apa clocotita,  se incalzeste 10 minute, se lasa in termos 20 minute, se foloseste ¼ de pahar pentru microclisme ( 30 gradaC ), se introduce in rect in pozitie culcata pe partea stanga pe 10-15 minute, de 2 ori in 24 de ore. Pentru spalaturi interne se foloseste 1 lingura de plante la 1 l de apa clocpotita, se fierbe 5 minute in vas acoperit, se raceste, se filtreaza, se foloseste de 2 ori in 24 de ore.

Reteta 5 . Salvie ( Frunze ): 4 linguri la 1 pahar de apa clocotita, se incalzeste in baia de apa 10 minute, se lasa 10 minute, se filtreaza. Inainte de folosire pentru spalaturi, infuzia se dizolva cu apa fierbinte pana ajunge la volumul  de 1 litru.

Reteta 6 . Eucalipt ( Frunze ): 6 linguri la 1 pahar de apa clocotita, se incalzeste in baia de apa 30 de minute, se strecoara, se adduce pana la nivelul initial, inainte de folosire pentru spalaturi  se dizolva in apa fiarta in proportie de 1:4 Actiune  antiinflamatoare, antimicrobiana si analgezica au amestecurile de plante:

Reteta 7 . Sovarf ( iarba )-4 parti, stejar ( scoarta )-=6 parti, nalba-mare ( radacina )-1 parte. Se ia 5 linguri de amestec la 2 pahare de  apa clocotita, se fierbe 15 minute in vas acoperit, se foloseste pentru spalaturi interne in faza acuta a bolii.

Reteta 8 . Nalba-mare ( radacina ), stejar ( scoarta ), cretisoara ( iarba )-parti egale  se foloseste ca reteta precedeata.

Reteta 9 . Urzica ( Frunze )-3 parti, stejar ( scoarta ), musetel ( flori )-1 parte. Se ia 2 linguri la 1 l de apa clocotita, se fierbe 5 minute in vas acoperit, se foloseste pentru spalaturi interne si  tampoane vaginale.

Reteta 10 . Musetel ( flori ), sulfina ( iarba-mare ( Frunze )-parti egale. Se ia 2 linguri de plante la 1 pahar de apa clocotita, se da intr-un clocot, dupa 15 minute se filtreaza, se inveleste in tifon si se introduce cald  in vagin, pe noapte.

Reteta 11 . Arnica ( Frunze )-4 parti, patlagina ( Frunze )-3 parti, siminoc ( iarba )-4 parti ,musetel ( flori )-4 parti, galbenele ( flori )-4 parti, izma ( iarba )-3 parti. Amestecul se faramiteaza, peste 5-6 linguri se toarna 500ml de apa clocotita, se lasa 2 ore, se filtreaza, se face spalaturi vaginale cu infuzie, seara, pana la culcare. Infuzia se foloseste pentru tampoane vaginale.

Reteta 12 . Galbenele ( flori )-2 parti, calapar ( flori )-2 parti, musetel ( flori )-2 parti, rostopasca ( iarba )-3 parti, patlagina ( Frunze )-2 parti, sclipeti ( iarba )-2 parti, siminoc ( iarba )-3 parti.Se foloseste ca reteta precedent.

Reteta 13 . Coacaz-negru ( Frunze )-2 parti, dentita ( iarba )-3 parti, siminoc ( iarba )-2 parti, malin ( flori )-2 parti, galbenele ( flori )-3 parti, musetel ( flori )-3 parti, arin ( Frunze )-2 parti, arnica ( Frunze, flori )-2 parti. Se  foloseste ca celelalte retete.

La tratarea procesului inflamator al organelor genital se recomanda, intern, decoct, infuzii, tincture din plantele:

Reteta 14 . Obligena : radacina toccata marunt, se ia pe varful linguritei de 5-6 ori pe zi. Se bea cu apa si miere.

Reteta 15 . Anason : se prepara tincture cu spirt in proportie de 1 ( anason ): 5 ( alcool de 70 % ). Se infuzeaza timp de o saptamana, se filtreaza, se pastreaza in frigider, se ia 10-15 picaturi de 8-10 ori pe zi.

Reteta 16 . Mesteacan : decoctul se prepara din muguri de mesteacan : 1 lingura de muguri la 1 pahar de apa clocotita, se fierbe 15 minute, se filtreaza dupa o ora, se bea ½ de pahar de 4 ori pe zi, dupa luarea mesei.

Reteta 17 . Albastrele : infuzia se prepara din 10  flori la 1 pahar de apa clocotita, se raceste se bea ¼ de pahar de 3 ori pe zi, intre mese.

Reteta 18 . Mur : ceai din radacina : peste 1 lingura de radacina toccata marunt se toarna 1 pahar de apa clocotita, se infuzeaza 2 ore, se strecoara, se bea 1 lingura pe parcursul zilei pana la 2 pahare.

Tags:

antiinflamatoare ovare ,tratament ovare inflamate ,inflamarea ovarelor ,tratament naturist pt ovare inflamate ,antiinflamator pentru ovare ,tratament pentru ovare inflamate ,tratament naturist ovare inflamate ,inflamarea ovarelor tratament ,tratament naturist pentru ovare inflamate ,medicamente ptr inflamarea ovarelor ,inflamatie ovar ,unguent contra iritației genitale ,inflamatie genitala tratament ,spalari cu musetel dureri ovare ,inflamatia ovarelor ,inflamare rect ceai ,inflamare ovare ,ceaiuri antiinflamatorii ovare ,ceai antiinflamator genital ,umflarea ovarelor

Articole pe Aceeasi Tema:

  • Menstruatii Dureroase – AglomenoreeCauzele menstruatiilor dureroase pot fi  infantilismul organelor genitale, anomaliile de dezvoltare, procesele inflamatoare si a altor bo ...

  • Hemoragii Uterine DisfunctionaleIn practica ginecologica hemoragiile pot fi functionale, cit si simptom al unor boli.Hemoragiile disfunctionala apar mai frecvent la fet ...