Pierderea Unui Dinte

6

 

Simptome

Gingiile sunt tumefiate, roșii, moi, și sângerează. La baza dintelui se formează un abces cu puroi. Dintele iese din alveola sa, ținut încă de câteva fibre gingivale sau cade pur și simplu.

Cauze

Ele sunt multiple:  simptome fiziologice normale la copii mici ( înlocuirea dinților de lapte cu dentiția definitiva ); vârsta; proasta întreținere a dinților; degenerescenta dintelui ( rădăcina moare dintele se slăbește și cade; anumite bolii ( carente alimentare, avitaminoze grave); șocuri și traumatisme violente ( sporturi mai mult sau mai putin violente, jocuri brutale de copii, accidente ) care cauzează contuzii, fracturi de coroana ( smalț, dentița, pulpa dentara ), fracturi radiculare ( ale rădăcini ) și în cele din urma luxații ( deplasarea dintelui din alveola sa, dezlipind rădăcina de pereții alveolari ); parodontoza ( inflamația țesutului care susține dintele provocând dezrădăcinarea acestuia: dintele se mișca în gingie, rădăcina nu mai este protejata decât parțial )

Tratament

Atunci când am pierdut un dinte, trebuie sa facem tot posibilul pentru a-l gasi, pentru ca dentistul sa poată proceda la reimplantarea acestuia ( după ce a fost curățat, vidat de pulpa si obstruat, dintele este reintrodus în alveola sa ). Aceasta operație trebuie efectuata foarte rapid, in ora care urmează. Daca acest lucru nu este posibil, îl putem conserva folosind apa oxigenata, ser fiziologic penicilina diluata. Motivul principat pentru care trebuie sa reimplantam dintele veritabil sau un dinte artificial este menținerea echilibrului dentiției, în special pentru dintele opus si dinții apropiați si, in mod evident, din rațiuni estetice.

Pentru a opri infecția în cazul paradentozei sau a altor afecțiuni, vom folosi antibiotice.

Nu ai găsit ce te intereseaza? Intra pe forum, pune o întrebare și Medicul nostru online sau alte persoane cu aceleasi probleme te vor ajuta cu un răspuns!

Întrebări Medicale

DISTRIBUIȚI