Limba Alba – Lacramioara Limbii

0

 

Simptome

Lăcrimioara bucala este o boala parazitara cauzata de dezvoltarea unui microorganism, o ciuperca patogena (candida albicans), care provoacă o inflamație a întregii mucoase roșie întunecat cu apariția pe aceasta a unor ieșituri și placi albicioase (aspect alb cremos care duce cu gândul la floarea lăcrimioara). Gura este, de obicei, uscata și saliva, acida. Aceste placi se pot transforma în continuare în ulcerații superficiale. Aceasta lăcrimioara se poate răspândi în tubul digestiv și poate cauza tulburări de tranzit intestinal, diaree. unii pacienți pot avea probleme de alimentație, iar bebelușii pot sa sufere de deshidratare.

Cauze

Dezvoltarea acestei ciuperci este favorizata de administrarea, frecventa în zilele noastre, de antibiotice care distrug echilibrul florei bucale și permit anumitor ciuperci sa se instaleze (micozele). Principalele cauze care favorizează proliferarea ciupercilor sunt: administrarea anumitor medicamente (în cazurile de deficit imunitar), anumite boli precum diabetul, obezitatea, sarcina, o alimentație proasta, subnutriția.

Pericol

Candida albicans (ciuperca patogena) poate sa provoace candidoze (boli cauzate de ciuperci) profunde, care se răspândesc în tubul digestiv, căile urinare, căile respiratorii, vagin.

 

In cazul lăcrimioarei cavitații bucale și limbii, medicul poate prescrie un tratament pe baza de antifungice (medicamente contra infecțiilor cauzate de ciuperci). Clătirea gurii cu o soluție alcalina, o alimentație corecta și administrarea de multi-vitamine pot sa pună capăt acestei infecții.

Nu ai găsit ce te intereseaza? Intra pe forum, pune o întrebare și Medicul nostru online sau alte persoane cu aceleasi probleme te vor ajuta cu un răspuns!

Intreaba Medicul

DISTRIBUIȚI