Halena Neplăcuta – Gura Urat Mirositoare

7

 

Halena este foarte neplăcuta și, adesea, subiectul nu este conștient de jena pe care o provoacă. Cauzele ei sunt multiple.

Cauze

Prima dintre ele este ingerarea usturoiului și a cepei, a mâncărurilor condimentate, a alcoolului și , de asemenea, uneori, tutunul și anumite medicamente. Se întâmpla, adesea, ca o proasta igiena bucala sa fie responsabila de acest efect. Din păcate, se întâmpla adesea, persoanele incriminate neglijează periatul regulat al dinților. Infecții bucale sau dentare pot fi, de asemenea, cauza (carii, gingivite, afte, ulcer).

O alta cauza poate fi infecția nasului și a sinusurilor. Se întâmpla ca un guturai sa producă, ocazional, o halena fetida. O alta cauza posibila este o afecțiune pulmonara. Patologiile respiratorii fac ca halena subiectului sa fie dezagreabila sau aproape insuportabila (bronșita, cancer…). Afecțiunile aparatului digestiv, precum simpla indigestie fac sa apară adesea halena neplăcuta. In sfârșit anumite boli febrile pot sa dea o halena grea, dulce acrișoara sau acida. Diabeticii pot sa aibă o halena cetonica (miros de acetona).

Tratament

Bineînțeles, medicul consultant va trata afecțiunea responsabila de halena neplăcuta. De aceea, dacă, după una sau după doua săptămâni, halena dezagreabila persista, este util sa se meargă la medic sau la dentist care va diagnostica cauza și va indica tratamentul necesar. Daca simptomul este pasager, putem întotdeauna folosi spray-uri bucale, bai speciale ale gurii. Trebuie sa ne spălam gura după ce vomitam. de asemenea, inhalarea de aer proaspăt este de dorit.

Nu ai găsit ce te intereseaza? Intra pe forum, pune o întrebare și Medicul nostru online sau alte persoane cu aceleasi probleme te vor ajuta cu un răspuns!

Întrebări Medicale

DISTRIBUIȚI