Culorii ale Limbii – Specificațiile Lor

47

 

Limba galbena: semn de icter.

Limba roșie ca focul și stacojie: glosita (leziune inflamatoare a limbii care poate fi însoțita de dureri locale). Principalele cauze: carenta în vitamina B, reacții la anumite medicamente. In egala măsura, semn de gastrita cronica (limba vâscoasa); de anemie pernicioasa (limba roșie și dureroasa); de pelagra (limba neteda și fiarta: carenta de vitamina B și niacina); de avitaminoza B2 (limba marcata de un rosu violaceu la periferie).

Limba albăstruie: proasta circulație sangvina, tulburări cardiace sau respiratorii (astm), cianoza (lipsa de oxigenarea sangvina). Aceasta culoare albăstruie a limbii se poate datora în egala măsura unei anomalii de origine congenitala. Limba este, prin urmare, adesea îngroșata. Aceasta anomalie nu prezinta niciun pericol.

Limba alba: scarlatina (limba greoaie și acoperita cu mari papile roșii), leucoplazie (patologie a mucoasei, limba este umeda, presărata cu pete albe, și acoperita de o coaja); febra tifoida (limba acoperita de o pătura alba care lasă marginile roșii); semn de iritație cronica; uneori semn pre-canceros.

Limba palida: anemie (limba cu aspect îngroșat și flasc, marcata de amprenta dinților); dispepsie (tulburare de digestie).

Limba Neagra: micoza datorata folosirii intensive a antibioticelor. Fara gravitate, simptomul va dispărea de la sine.

Limba Maro:  febra (limba uscata și temperaturi). Alte cauze: folosirea intensiva a antibioticelor și spray-urilor pentru gat.

Tratament

Tratamentul care trebuie aplicat cel al bolilor cauzatoare. Atunci când subiectul își recuperează starea de sănătate, limba revine la un aspect neted, roz și curat.

Nu ai găsit ce te intereseaza? Intra pe forum, pune o întrebare și Medicul nostru online sau alte persoane cu aceleasi probleme te vor ajuta cu un răspuns!

Întrebări Medicale

DISTRIBUIȚI