Coji de pe Pielea Capului

15

 

Uneori, pe pielea capului, intre firele de par, apar niște scuame mici, secreții ale glandelor sebacee, grăsime  uscata și eliminata de aceste glande. Scuamele au o culoare gălbuie-murdara și se detașează ușor. Aspectul lor este un adevarat inestetic.

Aceste scuame nu le veți detașa și nici îndepărta cu un pieptăn ascuțit. Ele sunt foarte aderente de piele, iar smulgerea lor face ca regiunea sa sângereze. Prin aceste răni sângerânde pot pătrunde microbi care sa producă infecții.

Scuamele se îndepărtează prin înmuierea lor cu undelemn fiert. Deci, se aplica pe cap o compresa cu undelemn, peste care se leagă o căciulită. Se repeta aceasta compresa 2–3 nopți la rând, după care se spală pielea capului cu apa și săpun. Scuamele bine muiate se vor deprinde cu ușurință în timpul spălatului . Mai târziu este suficient sa pieptănați parul cu un pieptăn des și apoi sa îndepărtați scuamele prin simpla spălare.

Pentru ca aceste coji urate de pe pielea capului sugarului sa nu mai apară, veți freca cu regularitate, după baie, aceasta regiune cu undelemn fiert, pe care îl veți spală la baia următoare. In loc de undelemn fiert mai puteți folosi, poate, cu eficienta mai mare, un unguent salicilic 1% recomandat de medic.

Nu ai găsit ce te intereseaza? Intra pe forum, pune o întrebare și Medicul nostru online te va ajuta cu un răspuns!

Intreaba Medicul

DISTRIBUIȚI