Cancer al Limbi

7

 

Simptome

Acest cancer are cel mai adesea aspectul unei ulceratii, al unei leziuni care seamana cu un crater cu o forma neregulata. La palpare, observam o zona dura care il inconjoara. Cancerul poate, in regula masura, sa semene cu un mugur de tesut, al carui aspect este nelinistitor. Intr-un stadiu mai tardiv, poate prezenta o jena la inghitire, o durere a limbii insotita de o durere de ureche ( otalgie ).

Cauze

Cancerul limbii si gurii, in general, se intalnesc in 90% dintre cazuri la marii fumatori si bautori. Cancerul  limbii, incepe, in, general printr-o ‘’chestie nesemnificativa’’. Este foarte important sa ne examinam gura in mod regulat, in special daca exista o anomalie, fie ea chiar minima. Cancerul limbii fiind o perioada de timp nedureroasa, nu trebuie astaptat pana la aparitia durerilor pantru a consulta medicul.

Tratament

Tratamentul va fi cel  al majoritatii cancerelor. Daca pacientul crede ca aceasta  ulceratie se datoreaza unui aparat dentar, leziunea trebuie sa se vindece in opt zile de la inlaturarea cauzei iritatiei.

Nu ai găsit ce te intereseaza? Intra pe forum, pune o întrebare și Medicul nostru online te va ajuta cu un răspuns!

Intreaba Medicul

DISTRIBUIȚI