Abdomen Umflat și Sensibil – Flatulente

18

Abdomen Umflat sau balonare, producția  normala de gaze intestinale provoacă la numeroși  subiecți dureri abdominale difuze și impresia de umflare, ansamblul fiind desemnat cu numele de flatulenta. Aceasta jena abdominala este atunci ușurată de eliminarea acestor gaze.

Simptome Abdomen Umflat

Aceste flatulente nu se datorează producerii unei cantități excesive de gaze intestinale. Dar se pare ca exista, la subiecții care suferă de aceasta, o tulburare a motricității intestinale sau un răspund excesiv la impulsurile normale care se produc în intestin.

Rezulta percepția unei dureri cu un volum de gaz intestinal bine tolerat la ceilalți subiecți. Intre  altele, la oricare subiect, după ingerarea anumitor alimente cum este fasolea se produce o creștere a producției de gaze intestinale aflata la originea unei jene abdominale. In sfârșit , flatulente pot sa producă la un subiect cu aerofagie, adică, o tendința in timpul mesei de a inghiți cantități mari de aer, cel mai adesea eliminate pe gura.

Pentru a afla ce anume iți provoacă un abdomen umflat, tine un jurnal alimentar timp de o săptămâna și notează ce mănânci și cum te simți după fiecare masa. Vei putea identifica mai ușor ce produse te balonează.

Tratament

 In afara precauților alimentare, se pot prescrie medicamente numite absorbante, eventual antispastice., se pot prescrie medicamente numite absorbante, eventual antispastice.

Nu ai găsit ce te intereseaza? Intra pe forum, pune o întrebare și Medicul nostru online sau alte persoane cu aceleasi probleme te vor ajuta cu un răspuns!

Întrebări Medicale

DISTRIBUIȚI