Tulburari ale Vederii Culorilor – Daltonism

Tulburari ale Vederii Culorilor – DaltonismTulburări ale Vederii Culorilor – Daltonism

Simptome

Daltonismul este o discromatopsie, adică o tulburare a vederii culorilor, care privește lungimile de unda ale rosului si verdelui și antrenează o confuzie intre aceste doua culori. Este vorba de o anomalie ereditara care nu afecteaza decat bărbații, femeile transmițând boala copiilor lor, fara ca ele sa fie atinse. Daltomismul se datoreaza unei anomalii a pigmentului vizual al anumitor conuri retiniene ( elemente specializate in vederea culorilor ).

In general, aceasta confuzie intre rosu si verde nu este foarte pronuntata. Adesea ignorata de subiectul care este atins de ea, ea este depistata cu ocazia unui examen, in special in cadrul unei vizite medicale pentru locul de munca.

Tratament

Afectiune congenitala, daltonismul nu este evolutiv. Nu se agravează în cursul existentei. Nu exista niciun tratament. Singurele masuri care trebuie luate privesc accesul la anumite meserii unde o buna vedere a culorilor este necesara: este cazul fotografilor, mecanicilor de locomotiva sau piloților de avion.

 

Tags:

hipermetropie

Articole pe Aceeasi Tema:

  • Opacificarea Treptata a Cristalinului – Cataracta Simptome Fara nicio durere, cataracta se manifesta printr-o alterare bilaterala lenta și progresiva a vederii, cu pierderea ...

  • Tulburări de Vorbire - Afazie Simptome Subiectul este incapabil sa înțeleagă limbajul vorbit sau scris. Vorbim de orbire verbala dacă nu poate înțelege sensul cuvintelor scri ...