Tremurături – Simptome Care au Cauze Multiple

Tremurături - Simptome Care au Cauze MultipleTremurături - Simptome Care au Cauze Multiple

Simptome

Tremurăturile sunt mișcări oscilante involuntare și ritmice legate de o succesiune rapida de contractii și de relaxări ale mușchilor dintr-o anumita parte a corpului. Aceste tremurături apar cel mai adesea la extremități, mâini și picioare; pot afecta, de asemenea, mandibula, limba sau capul. Aceste tremurături pot sa apară în circumstanțe variate. Pot fi ocazionale, producându-se după o emoție puternica, după o frica, după o stare de excitare sau anxietate, după oboseala, după ce s-au băut mari cantități de ceai, de cafea sau de alcool, toate circumstanțele care produc creșterea producției normale dintr-un hormon numit adrenalina.

In afara oricărei boli, tremurături ușoare și persistente se observa în mod frecvent la persoanele în vârsta. Un tremurat numit esențial, cu caracter familial, cu sase pana la 10 mișcări pe secunda, se produce de asemenea la anumiți subiecți fără sa existe o boala latenta.

Alte forme de tremurat continuu sunt de origine patologica. Astfel, tremuratul este unul dintre simptomele bolii Parkinson; el se manifesta în repaus sub forma a patru sau cinci oscilații pe secunda și devine mai rar odată cu mișcările. Tremurături se observa și în cazul bolilor cerebelului la bolnavii care au scleroza în placi. pot, de asemenea, sa intervină în cazul bolilor ne-neurologice precum hipertiroidismul (secreție excesiva de hormoni a glandei tiroide) sau encefalopatia hepatica (tulburare funcționala cerebrala provocata de scăderea grava a funcțiilor ficatului).

In sfârșit, tremurăturile pot fi datorate tratamentelor cu amfetamine, antidepresive  sau psihopate (medicamente care acționează asupra psihicului precum tranchilizante). Pot fi, de asemenea, observate în timpul sevrajului la un alcoolic sau la un consumator de droguri.

Tratament

Este legat de cel al cauzei tremuratului: oprirea consumului unui excitant cum e cafeaua, de exemplu, tratarea bolii Parkinson sau a hipertiroidismului. Anumite medicamente care au o actiune calmanta asupra tremuraturilor pot ajuta si ele.


Tags:

tremuratul corpului ,tremuratul corpului cauze ,tremuraturi ,tremuratul capului ,tremuratul la caini ,tremuratul capului cauze ,tremurat de maini ,tremur ,tremuratul ,tremurat picioare ,tremur de la cafea ,tremurat maini ,tremurat maini cauze ,tremur al capului ,de ce tremur ,stare de tremurat cauze ,tremurul corpului cauze ,cauzele tremuratului corpului ,tremur al capului cauze ,tremuraturi de maini ,cauze tremuratul mainilor ,simptome de tremur ,tremuratul corpului scaun moale ,tremuratul corpului la caini ,tremhratul din cauza oboselii ,tremuratul corpului dupa amtrenament ,tremuraturi usoare in corp ,tremuraturi noaptea copii 5 ani ,tremuraturi in sarcina ,tremuraturi generale de o luna a corpului cauze

Articole pe Aceeasi Tema:

One Response to Tremurături – Simptome Care au Cauze Multiple

  1. silviu says:

    Am tremur al mainilor care s-a diminuat dupa reflexoterapie apoi a revenit.A aparut in copilarie, se amplifica la emotii, a disparut relativ cand n-am avut probleme emotionale,a reaparut si tot asa. O doctorita bine cotata din Craiova m-a asigurat ca nu e Parkinson dar nu m-a putut rezolva. Daca cineva are idee de un tratament rog sa mi-l indice. Sunt dispus la(aproape) orice, am rezolvat problema pietrelor la ficat cu reteta lui Andreas Moritz deci am mare incredere in tratamente naturiste