Torticolis

TorticolisTorticolis

Simptome

Torticolisul  este o durere de gat mai mult sau mai putin puternica, care apare in general la trezirea din somn.Intoarcerea capului este dificila sau imposibila, gatul poate fi blocat intr-o pozitie numita ‘’ pozitie vicioasa ‘’.De cele mai multe ori simptomele se atenueaza rapid si dispar, cu sau fara tratament, la capatul a cateva ore sau zile.

Atunci  cand torticolisul este febril sau nu se vindeca rapid sau daca gatul este rigid, trebuie consultat rapid medicul.

Cauze

Cel mai frecvent, torticolisul se datoreaza unei leziuni a muschilor, ale oaselor sau vertebrelor gatului ( artroza ), care antreneaza un blocaj. Mai rar, poate fi vorba de o tumoare benigna sau maligna a unei vertebre cervicale sau de  spondilocistita, infectia unei vertebre.

Tratament

Tratamentul asociaza odihna, antalgicele, decontracturantii musculari si, in cazurile dificile, portul unui colier cervical. Este preferabil sa se doarma cu capul mai ridicat.

Masajele, caldura, reeducarea si antrenarea muschilor gatului usureaza si diminueaza riscul recidivei. In cea mai mare parte a timpului, manipulatiile vertebrale practicate asupra gatului se pot dovedi periculoase, mai ales la persoanele in varsta.


Tags:

TOrticolis tratament ,torticolis tratament naturist ,decontracturant muscular ,tratament torticolis ,torticolis repetat ,torticolis simptome si tratament

Articole pe Aceeasi Tema:

  • Traumatismul gatului Simptome Dupa un traumatism, chiar si minim, al gatului, pot sa apara intepenirea si durerea cervicala. O nevralgie cervico-brahiala se poate manifesta r ...

  • Dureri Brutale în Momentul  unui Accident - Fracturi ale Vertebrelor SIMPTOME. Durere instantanee, violenta, în momentul traumatismului. Ea reapare la cea mai mica mișcare, af ...