Slăbiciunea Musculara a Bratului – Paralizia Nervului Radial

Slăbiciunea Musculara a Bratului - Paralizia Nervului RadialSlăbiciunea Musculara a Bratului – Paralizia Nervului Radial

Nervul radial este nervul care permite extensia bratului. Este în parte și responsabil de sensibilitatea bratului, a antebrațului și a mâinii.

Simptome. Este foarte dificil, chiar imposibil, de a întinde bratul orizontal. La fel și întinderea încheieturii și a degetelor este dificila. Mana este flasca. Forta musculara este diminuata și gesturile sunt stângace, mai putin precise. Apucarea unui obiect devine o mișcare anevoioasa.

Cauze. Cel mai adesea, responsabila este proasta poziție prelungita în timp a bratului. De exemplu, dorind toată noaptea pe antebrațul îndoit, cu greutatea capului odihnindu-se pe brat, provocam o compresiune a nervului, astfel spus, o paralizie. De asemenea, sprijinirea timp îndelungat a bratului pe marginea scaunului sau a patului poate fi la originea problemei. Vechile cârje care se țineau sub brat erau o cauza a acestei paralizii din cauza riscului de compresiune a nervilor de la nivelul axilelor. Acest tip de cârje nu mai este utilizat. Si alcoolismul cronic poate fi la originea unei astfel de slăbiciuni musculare.

Tratament. Același ca în cazul paraliziei nervului cubital.


Tags:

paralizia nervului radial ,pareza nerv radial ,nervul radial ,PAREZA DE NERV RADIAL ,paralizia bratului ,paralizia mainii stangi cauze ,durere muschiului bratului ,pareza a bratului drept ,pareza de nerv radial cauze ,compresie nerv radial

Articole pe Aceeasi Tema: