Roseata si Prurit al Fetei – Alergie a Fetei din Cauza Produselor Cosmetice

Roșeața și Prurit al Fetei - Alergie a Fetei din Cauza Produselor CosmeticeRoșeața și Prurit al Fetei – Alergie a Fetei din Cauza Produselor Cosmetice

Simptome

Alergia fetei cauzata  de produsele cosmetice se manifesta printr-o eczema de contact. Pentru medic recunoașterea unei eczeme acute este  ușoara. Pielea este roșie și prezinta prurit local. Este prezenta și umflarea pielii ( edem ), care poate fi impresionanta, mai ales la nivelul pleoapelor, buzelor sau chiar al întregii fete.Pielea este roșiatica, acoperita cu mici bubițe fragile ( vezicule ) pe care le vedem cu greutate și un lichid incolor se scurge din ele. Ele se usucă formând cruste. Treptat, substanța alergenica dispare si pielea își  recapătă aspectul normal fără cicatrice.

Cauze

Eczema se datorează contactului pielii cu o componenta a produsului cosmetic. Toate produsele cosmetice  utilizate au potențialul generării unei reacții ( crema, șampon, săpun, produse de machiaj, ruj, spuma de ras, lac de unghii, parfum ). Aceasta reacție alergica nu este previzibila, nu o putem ști dinainte. Prima data când pielea intra în contact cu substanța alergenica ( cu alergenul ), nu se produce nicio reacție, alergia survenind cu ocazia aplicarii următoare sau a unei alte aplicații. Poata sa apară la un produs pe care l-am suportat bine ani întregi.

Eczema se recunoaște cu ușurința, dar dificultatea consta în  găsirea substanței responsabile de aceasta. De aceea, adeseori trebuie realizata o ancheta foarte detaliata pentru a se găsi produsul alergizant.

Localizarea eczemei poate sa ajute: o eczema a pleoapelor se datorează cu siguranța fardului pentru pleoape. Este important sa se cunoască zona unde a debutat eczema: în realitate, dacă substanța nu este înlăturata, leziunile se întind și pot acoperi și alte parți ale corpului.

In cadrul acestei anchete, medicul va realiza teste cutanate cu toate produsele suspecte ( teste epicu-tanate și  pricks-tests ). Testul este pozitiv dacă pielea reproduce eczema în locul în care a fost aplicat produsul testat.

Cele mai frecvente alergii  se datorează parfumurilor sau conservanților pe care  le conțin. Alergiile datorate filtrelor solare, din ce în ce  mai des incorporate în produsele cosmetice, încep sa devina frecvente.

Puteți și singuri sa încercați sa vedeți care este produsul în cauza. Opriți toate produsele utilizate, așteptați sa va vindecați, după care folosiți produsele unul cate unul, lasa-nd o pauza de 4 zile într-e fiecare produs. Produsul vinovat declanșează eczema în cel mult 24 de ore de la aplicarea sa.

Tratament

Consta în eliminarea produsului respectiv. Puteți  avea ghinionul ca eczema sa se producă din cauza unui produs de înlocuire care conține aceeași substanța alergenica. Tratamentul local are ca scop diminuarea pruritului. Pulverizarea apei, de mai multe ori pe zi, este eficace. Medicul va prescrie medicamente antialergice ( antihistamice, corticoide ) și local, corticoide  ( cortizon ).

 

Tags:

antihistamice ,alergii ale pielii fetei ,umflarea buzelor cauze ,cauze umflarea buzelor ,asocilin este bun pt ten cuperozic ,umflarea buzelor in sarcina ,alergia la cosmetice ,prurit facial cauze ,roseata cu mancarimi pe pometi ,roseata prurit ten ,tratamente pt roseata fetei ,prurit cortizon ,medicamente din categoria antihistamice ,mancarimi pe fata ,mancarimea fetei cauza ,creme pt mancarimea fetei ,cauza umflarii buzelor ,Bubite in cap cauze ,bubite cu lichid la copii ,www alergie pe fata tratament

Articole pe Aceeasi Tema:

  • Tumefierea și Roșeața Pleoapelor- Alergie Simptome Inflamația palpebrala  provoacă o umflare și o roșeața, care se poate limita la pielea pleoapelor sau sa se întindă la țesu ...

  • Dilatarea Vaselor Fetei - Cuperoza ( acnee rozacee ) Simptome. Pielea nasului, a pomeților, câteodată a bărbiei  și a frunții prezinta o roșeață caracteristica. Dilatarea vasc ...