Limba Alba – Lacramioara Limbii

Limba Alba - Lacramioara LimbiiLimba Alba – Lăcrimioara Limbii

Simptome

Lăcrimioara bucala este o boala parazitara cauzata de dezvoltarea unui microorganism, o ciuperca patogena (candida albicans), care provoacă o inflamație a întregii mucoase roșie întunecat cu apariția pe aceasta a unor ieșituri și placi albicioase (aspect alb cremos care duce cu gândul la floarea lăcrimioara). Gura este, de obicei, uscata și saliva, acida. Aceste placi se pot transforma în continuare în ulcerații superficiale. Aceasta lăcrimioara se poate răspândi în tubul digestiv și poate cauza tulburări de tranzit intestinal, diaree. unii pacienți pot avea probleme de alimentație, iar bebelușii pot sa sufere de deshidratare.

Cauze

Dezvoltarea acestei ciuperci este favorizata de administrarea, frecventa în zilele noastre, de antibiotice care distrug echilibrul florei bucale și permit anumitor ciuperci sa se instaleze (micozele). Principalele cauze care favorizează proliferarea ciupercilor sunt: administrarea anumitor medicamente (în cazurile de deficit imunitar), anumite boli precum diabetul, obezitatea, sarcina, o alimentație proasta, subnutriția.

Pericol

Candida albicans (ciuperca patogena) poate sa provoace candidoze (boli cauzate de ciuperci) profunde, care se răspândesc în tubul digestiv, căile urinare, căile respiratorii, vagin.

Tratament

In cazul lăcrimioarei cavitații bucale și limbii, medicul poate prescrie un tratament pe baza de antifungice (medicamente contra infecțiilor cauzate de ciuperci). Clătirea gurii cu o soluție alcalina, o alimentație corecta și administrarea de multi-vitamine pot sa pună capăt acestei infecții.


Tags:

limba alba ,am limba alba ,alb sub limba bebe ,ciuperca pe limba adult ,ciuperci bronhice ,infectia sub limba ,infectie bucala sub limba

Articole pe Aceeasi Tema:

  • Culorii ale Limbii - Specificațiile Lor Limba galbena: semn de icter. Limba roșie ca focul și stacojie: glosita (leziune inflamatoare a limbii care poate fi însoțita de durer ...

  • Eroziunea și Ulcerația Limbii - Aftele Limbii Simptome Afta comuna, numita si afta vulgara, este o ulceratie dureroasa a limbii de 3-4 mm. Cuvantul afta provine, de altminter ...

One Response to Limba Alba – Lacramioara Limbii

  1. ana says:

    ma numesc ana ,din Timisoara.. am linba alba ,si am facut analiza de candida..si a esit inactiv microbul candida…dar pe mine ma deranjaza prezenta ,,eu zic a ciuperci albe.., nu ma deranjaza..dar ma gindesc ca,,cu timpu sa numi faca rau ce pot sa fac..am fost si la dermatologi.. am facut tratamentul indicat ,,care era pt CANDIDA..nimic deosebit .. tin sa mentionez ca ,am facut un tratament de 5 ani ,in continu cu mai multe feluri de medicamente si ..chear si antibiotice.. mentionez ca am STEATOZA HEPATICA CU VIRUS ,,C,, dupa tratamentul facut nu a mai vost detecata virenia..ERA ,,NE DETECTABIL../ce pot sa fac pt a combate ciuperca ,,eu asa ii zic ,poate gresesc ..va rog sa-mi dati o indicatie ce, si cum sa procedez..unde sa ma adresez ..avind in vedere ca am si ficatu bolnav..,va multumesc si va respect..