Primele Semne ale Nașterii

 

Primele Semne ale Nașterii Primele Semne ale Nașterii

Fiți atenta, sa le surprindeti ! Iata care sunt acestea :

– contracții ale uterului;

– eliminarea unor mucozități sanguiolente, urmate uneori de scurgerea apei.

De îndată ce apar aceste semne, cereți sa fiți transportata de urgenta la maternitate .

Contracțiile se inregisreaza la intervale regulate. La început la distanta de 20 /30 minute, apoi la 10/15 minute,devenind tot mai intense. Durata contracției dureroase este la început de jumătate de minut, prelungindu-se apoi la un minut și jumătate.

In timpul durerilor, uterul se contracta, se întărește ( ca o piatra ). De îndată ce durerile cedează, uterul se înmoaie . Dupa aproximativ 16/18 ore, la o primipara ( mai curând la multipare ) apare tenesmele ( nevoia de a avea scaun ), care determina expulsia.

La unele femei se observa cu aproximativ 2 săptămâni înainte de naștere un fel de dureri neregulate, care nu se intensifica, fără micșorarea intervalului dintre ele și care durează aproximativ o ora ( a nu se confunda cu contracțiile care preced nașterea ).

Uneori, începutul travaliului ( muncilor ) se anunță prin scurgerea apei ( lichidului amniotic ) , prin ruperea pungii amniotice. Gravida simte de odată un alchidal care i se scurge din vagin pe coapse ( a nu se confunda cu urina ). Din acest moment, va sta culcata și va anunță medicul.

Daca nu va face acest lucru la timp, poate determina o naștere anormala. De obicei scurgerea apei apare însa la câteva ore după începerea contracțiilor.

Eliminarea mucozităților sanguino lente, dovada ca nașterea a început, apare cu câteva ore sau chiar cu o zi înainte de naștere . Se încunoștiințeze de îndată medicul.

Orice alte semne ( febra, leșinături, pierderi mari de sânge ) trebuie de asemenea aduse la cunoștința medicului. Poate fi vorba de o boala, naștere distocica ( anormala ) etc. Numai el va poate salva copilul .


Articole pe Aceeasi Tema:

  •  Evoluția Nașterii S-au arătat deci " primele semne ale nașterii ", a început travaliu ( muncilor ): contracțiile uterine, scurgerea lichidului, pierdere de mucozită ...

  •                     Începutul Nașterii       Este marcat de instalarea contracțiilor dureroase, inițial la intervale regulate de 10-15 minute,apoi la intervale mai mici. ...