Menopauza

55

 

Perioada  de menopauza cu reducerea  functiei ovarelor apare, de obicei  la varsta de 45-50 de ani. In aceasta perioada apar si dereglari endocrine cu unele simptome specific menopauzei cum ar fi cefaleea, vertijurile, tahicardia, transpiratiile abundente, insomnia, excitabilitatea marita, inrautatirea memoriei, hipertensiunea arterial.

Se recomanda urmatoarele plante medicinale:

Reteta 1 . Paducel ( fructe ): infuzie din 1-2 linguri de fructe maruntite la 1 pahar de apa clocotita, se incalzeste in baia de apa 10-15 minute, se lasa in termos 30 minute, se filtreaza, se bea ½ -1/3 de pahar de 2-3 ori pe zi.

Reteta 2 . Tinctura de paducel ( fructe ), prepatata cu alcool ( 70% ) in raport de 1:10, se ia 20-30 de picaturi de 3-4 ori pe zi, inainte de masa.

Reteta 3 . Odolean ( radacina ): 1 lingura de radacina toccata marunt la 1 pahar de apa clocotita, se fierbe 10 minute in vas acoperit, se lasa in termos 2 ore, se bea ½ de pahar  dimineata si seara, inainte de culcare, se  recomanda in cazuri de nevroze, excitabilitate marita, dereglarea somnului.

Reteta 4 . Sulfina ( Frunze, ramuri ): 2 linguri la 1 pagar de apa clocotita, se incalzeste in baia de apa 15 minute, se filtreaza, dupa 15 minute, se bea ½-1/3 de pahar de 2-3 ori pe zi, dupa luarea mesei.

Reteta 5 . Sovirf ( flori ): 2 linguri la 1 pahar de apa clocotita, se incalzeste in baia de apa 15 minute, se raceste, se filtreaza, se bea ½ de pahar de 2 ori pe zi, inainte de masa.Se recomanda in  cazurile de hipertensiune arterial, excitabilitate marita, insomnia.

Reteta 6 . Mur ( Frunze ): 1 lingura la 1 pahar de apa clocotita, se incalzeste 10 minute in baia de apa, se lasa in termos 30 de minute, se bea ½ de pahar de 3-4 ori, are effect sedative.

Reteta 7 . Pitarcuta  ( iarba ) : 4 linguri la 1 pahar de apa clocotita, se incalzeste in baia de apa 10 minute, se raceste ,se bea ½ de pahar de 2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Nu ai găsit ce te intereseaza? Intra pe forum, pune o întrebare și Medicul nostru online sau alte persoane cu aceleasi probleme te vor ajuta cu un răspuns!

Întrebări Medicale

DISTRIBUIȚI