Suc de Varza Alba

Suc de Varza AlbaSuc de Varza Alba

Sucul de varza alba are propietati antiinflamatoare, anti-microbiene, antiaterosclerotice, regenerative, colagoge, purgative, mărește secreția glandelor stomacului și pofta de mâncare.

Sucul de varza contribuie la cicatrizarea ulcerului gastric și duodenal cu hipoaciditate gastrica, îmbunătățește metabolismul și calmează sistemul nervos. El se folosește, de asemenea, în colite. Sucul de varza alba cu zahar este un expectorant, antiseptic și un remediu antiinflamator. La fel ca și varza rasa proaspăta, sucul este eficient în tratamentul plăgilor care se cicatrizează timp îndelungat, ulcerelor și arsurilor. Acțiunea anti-microbiana a verzei se datorează diferiților compuși organici care conțin sulf, precum și lizocimului, care contribuie la dizolvarea pereților celulari ai bacteriilor. Sucul dizolvat cu apa calda ( în proporție de 1:1) este util pentru gargare în inflamarea gatului (stomatita și angina. Sucul de varza, fiert cu zahar, atenuează efectele beției.

Sucul proaspăt de varza se recomanda în colecistite, contribuie la eliminarea colesterolului din organism, ceea ce are o mare importanta pentru profilaxia aterosclerozei, accelerează creșterea copiilor și adolescenților, distruge multi microbi patogeni.

Frunzele proaspete de varza se rup cu făcălețul, ca sa apară sucul. Se aplica cu partea interioara pe ulcerele canceroase, pe abcese, polipi și la glandele mamare în mastopatii.

Savanții au stabilit ca printre 59 de specii de fructe și legume cei mai activi anti-mutageni s-au descoperit în sucul proaspăt de varza. Evitarea decăderii genetice este posibila folosind în alimentație produse care conțin antagoniștii mutagenilor, care inactivează acești compuși. In medicina populara varza se considera un remediu antitumoral.

Sucul de varza proaspăta, în condiții casnice, se obține storcând frunzele fărâmițate de varza alba prin mașina de tocat carne sau cu storcătorul. Se administrează câte jumătate de pahar de 2-3 ori pe zi, cu 40-50 de minute înainte de masa, cald. La unele persoane, sucul de varza provoacă balonarea intestinului și diaree.

Se păstrează în frigider și se bea zilnic câte 5-6 pahare pe 3-4 prize, cu 1 ora înainte de masa. Din păcate, vitamina anti-ulceroasa din frunzele de varza este foarte instabila si de aceea sucul nu trebuie preparat cu mai mult de 1-2 zile înainte de administrare.

Sucul de varza acra conține acid ascorbic care însa se poate distruge dacă varza se dezgheață periodic. Saramura de varza murata îmbunătățește digestia, contribuie la eliminarea bilei, exercita efect purgativ (în special în hemoroizi).


Tags:

suc de varza alba ,suc de varza ,suc de varza cruda ,sucul de varza alba ,sucul de varza cruda ,varza antiinflamator ,cum se face sucul de varza ,prevenirea chalazionului

Articole pe Aceeasi Tema:

  • Suc de Varza Rosie In popor, sucul de varza roșie și decoctul ei cu miere se folosesc în laringite, bronșite și în alte procese inflamatoare ale cailor respiratorii. Acest suc ...

  • Suc de Varza de Bruxelles Amestecul din sucul de varza de Bruxelles cu cel de morcovi, de salata și cu sucul de fasole verzi asigura o asociere de elemente care permite asimil ...